Aktuellt.

Rättvis skatteprocess fyller ett år!
2017-12-07 Admin

Rättvis skatteprocess fyller ett år!

Rättvis skatteprocess är en stiftelse som hjälper privatpersoner och småföretagare att tillvarata sina intressen i skattemål. I dag den 7:e december fyller vi ett år!

Det har på många sätt varit ett intensivt år. Nedan återges några av årets absoluta höjdpunkter och händelser.

  1. Rättvis skatteprocess har bidragit till att en utredning om förträdaransvaret tillsattes. Läs mer här.
  2. Vi har hjälpt Per och Tomas att få upprättelse efter de felaktiga beskeden om hur de skulle beskatta entrébiljetterna till sina danställningar. Det öppnar upp för nya skadeståndsmål mot skatteupplysningen och Skatteverket. Läs mer här.
  3. Under året har vi hållit 13 föreläsningar och 3 seminarier om skatter och rättssäkerhet för allt från politiska ungdomsförbund till Skatteverket.
  4. Vi har träffat företrädare från nästan alla riksdagpartier på plats i riksdagen och i Almedalen.
  5. Rättvis skatteprocess har försvarat Anita så hennes bostadsflyttar inte klassades om till näringsverksamhet. Läs mer här.
  6. Vi har släppt en överklagandeguide för den som är osäker på hur den ska bemöta beslut från Skatteverket. Läs mer här.
  7. Under året har vi startat flera nya fall, bland annat om SINK-skatt och bostadsförsäljning. Återkommer i närtid med ytterligare fall.
  8. Stiftelsen har rekryterat två studentjurister. Nu ska vi rekerytera igen. Annonsen finns här.
  9. Rättvis skatteprocess har förekommit i media i snitt mer än en gång i veckan, året runt! Här finns en full sammanställning.

Nu hoppas vi på ett minst lika intensivt och roligt år under 2018!

Om du har några tankar kring något vi borde granska eller göra är du varmt välkommen att höra av dig till vd Carl Göransson på carl.goransson@rattvisskatteprocess.se.