Donationer

Rättvis skatteprocess tar inte ut någon ersättning från de klienter som organisationen företräder. Därför är vi beroende av donationer från enskilda, organisationer och företag.

Vi har ett 90-konto och står således under Svensk Insamlingskontrolls kontroll. Svensk Insamlingskontroll garanterar att vår insamling sköts ansvarsfullt och att insamlade medel går till ändamålet på ett adekvat sätt.

Vi organiserar vår verksamhet kostnadseffektivt, för att donationer i mesta mån ska användas till våra ändamål. Det innebär att vi inte har någon personal, utöver en arvoderad verkställande ledamot och våra studentjurister. Den externa kompetens inom juridik och liknande som vi tar hjälp av hjälper oss med de fall vi driver pro bono eller till rabatterat pris.

Vill du hjälpa oss genom en donation?

Donation via Swish

Vårt swish-nummer är 123 216 94 49. Alla summor är välkomna. Ange gärna dina kontaktuppgifter vid swish-donation så återkommer vi med ett särskilt tack!

Donation via bankgiro

Det går utmärkt att donera genom insättning till vårt bankgiro, nummer 900-6461. Ange gärna namn och mailadress, så vi kan höra av oss och tacka.

Utdelningsdonation donera skatteeffektivt

Privatpersoner har möjlighet att skattefritt donera utdelning till ideella organisationer. Det är ett effektivt sätt att stödja välgörande ändamål – och är enkelt genomfört.

Utdelning kan doneras genom att ange Rättvis skatteprocess som rättighetsmottagare till din bank eller fondkommissionär. Då behöver följande uppgifter om oss anges:
Insamlingsstiftelsen Rättvis skatteprocess
Mäster Samuelsgatan 21
111 44 Stockholm
Org. nr. 802480-0164
Bankgiro nr. 900-6461

Vill du donera från ditt fåmansföretag? Då behöver du ge uppgift om det till din bank. Kontakta verkställande ledamot Patrick Krassén på patrick.krassen@rattvisskatteprocess.se så berättar vi mer.

Ge bort donation

Vill du donera till exempel som en talargåva, till någons högtidsdag eller som annan form av gratulation? Vi tar gärna fram ett särskilt tackkort. Kontakta patrick.krassen@rattvisskatteprocess.se för mer detaljer.

Större donationer

För större donatorer finns tre nivåer av donationer: 

    • Brons 
    • Silver 
    • Guld 

Brons-, silver- och gulddonatorer får möjlighet att presenteras på Rättvis skatteprocess hemsida och i vårt utåtriktade material.

Kontakta oss på patrick.krassen@rattvisskatteprocess.se för att veta mer om nivåerna på sådana donationer och de praktiska förutsättningarna.

 

Organisationens fullständiga namn är Insamlingsstiftelsen Rättvis skatteprocess. Vi är registrerade under organisationsnummer: 802480-0164. Stiftelsens stadgar finns här.

Årsredovisning för 2020 finns här.