Aktuellt

Minna Grahn ny studentjurist hos Rättvis skatteprocess

6 december 2020
Minna Grahn, ny studentjurist hos Rättvis skatteprocess, presenterar sig.

Rättvis skatteprocess inleder samarbete med Roschier

5 november 2020
Rättvis skatteprocess har inlett pro bono-samarbete med advokatbyrån Roschier.

Ny rapport om företrädaransvaret: 12 fall från verkligheten

30 oktober 2020
Rättvis skatteprocess släpper en ny rapport om det skatterättsliga företrädaransvaret, utifrån ett antal nyliga domstolsfall.

Framgång! Skatteverket backar om familjeföretagarnas personalliggare

27 september 2020
John och Sandra Brotschi, som driver företaget Schweizermandel, blev plötsligt och oväntat av Skatteverket ålagda skyldighet att föra personalliggare. Efter att Rättvis skatteprocess hjälpt Schweizermandel att överklaga beslutet backade Skatteverket.

Annika Lundius ny styrelseledamot i Rättvis skatteprocess

23 september 2020
Annika Lundius är nyvald styrelseledamot i Rättvis skatteprocess.

Vi rekryterar – är du vår nya studentjurist?

3 september 2020
Rättvis skatteprocess söker nu en till två studentjurister som ska bistå i vårt vardagliga arbete. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att göra analyser av inkommande fall, sköta viss utåtriktad kommunikation och ta fram underlag om olika skatterättsliga frågor. Sista ansökningsdag är 1 oktober.

Mandelförsäljarna – vinst

24 augusti 2020
John och Sandra Brotschi från företaget Schweizermandel blev felaktigt påförda kontroll- och straffavgift av Skatteverket, för att de inte hade någon personalliggare när de sålde rostade mandlar på en julmarknad. Skatteverket drog tillbaka avgiften och beslutet om personalliggare efter att syskonen överklagat med Rättvis skatteprocess hjälp.

Nytt fall: Schweizermandel och felaktigt personalliggaransvar

24 augusti 2020
John och Sandra Brotschi blev utan förvarning påförda kontroll- och straffavgift av Skatteverket, för att de inte hade någon personalliggare när de sålde rostade mandlar på en julmarknad. Men deras verksamhet har aldrig krävt personalliggare. Tillsammans med Rättvis skatteprocess överklagar nu John och Sandra beslutet från Skatteverket.

Tingsrätten fastslår: Skatteverket lämnade felaktiga upplysningar

18 juni 2020
Solna tingsrätt konstaterar i sin dom att det utifrån bevisningen är klarlagt att felaktiga upplysningar har getts av Skatteverket, och att myndigheten har ansvar för att så skett. Detta är ett viktigt besked och ett erkännande av det som Jørn Weckhorst och ett antal andra norska pensionärer i samma sits har anfört. Tyvärr räcker inte det för skadestånd.

Max Sjöberg ny studentjurist hos Rättvis skatteprocess

20 april 2020
Max Sjöberg, ny studentjurist hos Rättvis skatteprocess, berättar lite om sig själv.