Aktuellt.

Patrick Krassén ny verkställande ledamot för Rättvis skatteprocess
2019-03-25 Admin

Patrick Krassén ny verkställande ledamot för Rättvis skatteprocess

Patrick Krassén tillträder som ny verkställande ledamot och talesperson för Rättvis skatteprocess den 1 april. Han efterträder Carl Göransson som har lett organisationen sedan starten 2016. Patrick Krassén kommer att utföra arbetet vid sidan av sitt arbete som skattepolitisk expert på Företagarna.

Rättvis skatteprocess är en oberoende insamlingsstiftelse som kostnadsfritt hjälper privatpersoner och småföretagare som blivit orättvist behandlade i skatteprocessen att tillvarata sina rättigheter.

Patrick Krassén tillträder som verkställande ledamot den 1 april och kommer att arbeta parallellt med Carl Göransson fram till september då han tar över det fulla ansvaret.

– Det är både hedrande och glädjande att få denna roll hos Rättvis skatteprocess. Stiftelsen gör ett unikt viktigt arbete, både vad gäller att hjälpa enskilda att ta tillvara sina rättigheter, och att opinionsbilda för stärkt rättssäkerhet, säger Patrick Krassén.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Patrick Krassén. Han har ett djupt kunnande inom skatter och kommunikation. I sin nya roll kommer han vara viktig för stiftelsens fortsatta arbete, säger Sven-Åke Bergkvist, ordförande för Rättvis skatteprocess.

Patrick Krassén ser ett behov av att ambitionerna höjs i det politiska arbetet med förstärkt rättssäkerhet för enskilda i beskattningen.

– Utöver att driva fall kommer vi att fortsätta att bevaka den politiska processen. Många politiker intygar betydelsen av stärkt rättssäkerhet, men alltför få initiativ tas. Nu finns det utrymme för reformer, särskilt i den kommande skatteöversynen. Om inte brister åtgärdas riskerar förtroendet för den svenska rättsstaten att urholkas, säger Patrick Krassén.

Patrick Krassén har en juristexamen och fil kand i statsvetenskap från Stockholms universitet. Han är sedan 2017 skattepolitisk expert på Företagarna och har tidigare arbetat bl.a. som expert på Svenskt Näringsliv och ledarskribent på Svenska Dagbladet.